Witte thee

Witte thee is een exclusieve thee en wordt een keer per jaar in het voorjaar geplukt. De jonge theeblaadjes en knoppen (2 leaves and a bud), worden zorgvuldig met de hand geplukt. Na de pluk worden de blaadjes en knoppen verspreid en gedroogd, op dat moment begint het oxidatie proces om de thee de subtiele zoete smaak te geven. Na deze korte oxidatie, wordt het proces gestopt door middel van wokken. De thee is een mix van donzige zilverachtige knoppen en licht geoxideerde theeblaadjes, deze zilverachtige knoppen geven de naam aan de thee: Witte Thee.

 

Tea pairing

Witte thee is uitstekend als neutralisator tussen verschillende gangen. Het neutraliseert sterke smaken in de mond ter vervanging van sgroppino. Tea pairing van witte thee is lastig vanwege de delicate smaak.

 

“Verrassend : Chinese witte thee geeft een terugkerende smaaksensatie van het gerecht.”

— Team Teawise

BEKENDE SOORTEN WITTE THEE

De bekendste Witte Theeën komen uit China uit Fujian, de grootste theeproducerende regio van China.

  • Bai Hao Yin Zhen of White Fur Silver Needle is het neusje van de zalm en de hoogste kwaliteit witte thee. De naam White Fur Silver Needle is herkenbaar door de witte donzige knoppen die eruitzien als naalden van een dennenboom. Silver Needle heeft een delicaat aroma, is zoet en heeft een fruitige afdronk van steenvruchten zoals perzik.

  • Bai Mu Dan of White Peony, is de meest bekende witte thee. De smaak is bloemig, zoet en licht amandel.