
Pu Ehr of Postgefermenteerde Thee
Witte thee is een exclusieve thee en wordt een keer per jaar in het voorjaar geplukt. De jonge theeblaadjes en knoppen (2 leaves and a bud), worden zorgvuldig met de hand geplukt. Na de pluk worden de blaadjes en knoppen verspreid en gedroogd, op dat moment begint het oxidatie proces om de thee de subtiele zoete smaak te geven. Na deze korte oxidatie, wordt het proces gestopt door middel van wokken. De thee is een mix van donzige zilverachtige knoppen en licht geoxideerde theeblaadjes, deze zilverachtige knoppen geven de naam aan de thee: Witte Thee.
Tea pairing
Witte thee is uitstekend als neutralisator tussen verschillende gangen. Het neutraliseert sterke smaken in de mond ter vervanging van sgroppino. Tea pairing van witte thee is nog best lastig vanwege de delicate smaak.
“Verrassend Chinese Witte Thee: bij crèmige soepen zoals een bisque met witte thee geeft elke hap een terugkerende smaaksensatie van het gerecht.”
— Leonique
BEKENDE SOORTEN WITTE THEE
De bekendste Witte Theeën komen uit China uit Fujian, de grootste theeproducerende regio van China.
-
Bai Hao Yin Zhen of White Fur Silver Needle is het neusje van de zalm en de hoogste kwaliteit witte thee. De naam White Fur Silver Needle is herkenbaar door de witte donzige knoppen die eruitzien als naalden van een dennenboom. Silver Needle heeft een delicaat aroma, is zoet en heeft een fruitige afdronk van steenvruchten zoals perzik.
-
Bai Mu Dan of White Peony, is de meest bekende witte thee. De smaak is bloemig, zoet en licht amandel.





